Trendthema Handlettering

“Dat is wat ik heb geschreven”, wie zou deze zin nog maar een paar jaar geleden hebben bedacht, dat het een creatieve hobby is? Tegenwoordig is belettering een van de trendthema’s op social-mediaplatforms en zijn instructies voor artistiek getekende lettertypen ook meer aanwezig in stationaire detailhandel dan ooit tevoren.

Wat maakt het zo spannend en wat is het juiste hulpmiddel daarvoor? De handlettertrend weerspiegelt het handgeschreven en maakt deel uit van de DIY-trend, omdat woorden kunstwerken worden die worden gekenmerkt door hun eigen persoonlijkheid en creativiteit. Het resultaat is een individueel Gesamtkunstwerk met getekende letters en ornamenten. Woorden, citaten of eigen uitspraken zijn creatief ontworpen, omdat handgeschreven is terug in.

Een populaire handlettering-tool is de Pentel Sign Pen Brush. Met de viltstift, die vaak de “Pentel Touch” wordt genoemd, slagen fijne, filigraan op en neer slagen, die worden geaccentueerd met een van de 12 schrijfkleuren.

Brushlettering-kunstwerken beloven een veel dynamischer lettertype, omdat hier kwastpennen zoals de Pentel-kleurenpenseel worden gebruikt, waardoor fijne opslagen en weelderige neerwaartse bewegingen worden gecreëerd. Creatieve tip: gebruik een penseel op getextureerd papier! De gebroken lijnen creëren levendigheid.

Onze Pentel-kleurenborstel met grote penseeluiteinde – de ideale tool voor het grootletterschrijven van grote letters. De borstel bevat zeer intense aquarel inkt in 18 kleuren. Tip: de verf kan direct op de punt van de borstel worden gemengd, zodat nieuwe kleuren kunnen worden gemengd in overeenstemming met de kleurentheorie en perfecte kleurgradiënten worden gecreëerd.

De Pentel Pocket Brush heeft een fijne borstelpunt. De zwarte inkt is gepigmenteerd en na droging licht en waterbestendig. Geschikt voor brushlettering-werken die worden gecombineerd met andere creatieve technieken, zoals: leg gekleurde schaduwen of kleuren in volgens het handlettering-thema.