Milieu en Duurzaamheid

Het evenwicht tussen milieuvriendelijke productie en kosteneffectiviteit is een grote uitdaging voor elk bedrijf en belangrijker dan ooit. Omdat duurzaamheid een wereldwijd probleem is en iedereen raakt. Door gebruik te maken van de producten van Pentel RECYCOLOGY kunt u ook onderstrepen dat u zich inzet voor milieubescherming. U herkent altijd producten uit de RECYCOLOGY-lijn op het kleine, groene blad.

Recycology – omwille van het milieu

We hebben een voorbeeld gegeven met onze Pentel RECYCOLOGY-productlijn. We ontwikkelen en produceren milieuvriendelijke schrijfinstrumenten en leveren daarmee een belangrijke bijdrage aan een schone omgeving. Elk RECYCOLOGY-product van Pentel wordt altijd gemaakt van ten minste 50% gerecycleerd materiaal (op basis van het totale gewicht, exclusief verbruiksartikelen) en biedt een constante hoge kwaliteit, duurzaamheid en betrouwbaarheid zoals andere, conventioneel geproduceerde Pentel-producten. In de productie hechten we veel waarde aan het gebruik van hulpbronnenefficiënte en gerecycleerde materialen, het verminderen van de CO2-uitstoot en het voorkomen van verspilling.

Onze RECYCOLOGY-productlijn wordt voortdurend uitgebreid en het aandeel gerecycleerde materialen neemt voortdurend toe. De productverpakking is ook gemaakt van gerecycled materiaal en kan na gebruik worden geleverd aan het duale systeem. En omdat hergebruik ook helpt bij het voorkomen van verspilling en het besparen van hulpbronnen, zijn veel Pentel-producten natuurlijk navulbaar.