BULLET JOURNALING

Het moet handgemaakt en individueel zijn. De trendthema’s “Bullet Journal” en “Handlettering” worden gepresenteerd op social-mediaplatforms, en instructies in artistiek getekende lettertypen zijn ook meer aanwezig in stationaire detailhandel dan ooit tevoren. De belangrijkste hulpmiddelen zijn creativiteit, papier en felle kleuren. Met de creatieve producten van Pentel kunnen vele technieken worden behandeld en ideeën worden geïmplementeerd.

Een populaire handlettering-tool is de Pentel Sign Pen Brush. Met de viltstift, die vaak de “Pentel Touch” wordt genoemd, slagen fijne, filigraan op en neer slagen, die worden geaccentueerd met een van de 12 schrijfkleuren.

HANDLETTERING

“Dat is wat ik heb geschreven”, wie zou deze zin nog maar een paar jaar geleden hebben bedacht, dat het een creatieve hobby is? Tegenwoordig is belettering een van de trendthema’s op social-mediaplatforms en zijn instructies voor artistiek getekende lettertypen ook meer aanwezig in stationaire detailhandel dan ooit tevoren.

Wat maakt het zo spannend en wat is het juiste hulpmiddel daarvoor? De handlettertrend weerspiegelt het handgeschreven en maakt deel uit van de DIY-trend, omdat woorden kunstwerken worden die worden gekenmerkt door hun eigen persoonlijkheid en creativiteit. Het resultaat is een individueel Gesamtkunstwerk met getekende letters en ornamenten. Woorden, citaten of eigen uitspraken zijn creatief ontworpen, omdat handgeschreven weer in de mode is.

KLEUREN

Kleuren – alleen voor kinderen? Zelfs volwassenen wenden zich in toenemende mate tot kleurpotloden en schilderen in hun vrije tijd de stress weg. Kleurboeken voor volwassenen zijn al geruime tijd alomtegenwoordig in de handel. We zullen u een paar nieuwe ideeën laten zien.

Wat maakt kleuren nou zo leuk en wat zijn de juiste materialen ervoor?